x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump s-a întâlnit cu victimele uraganului Irma

Donald Trump s-a întâlnit cu victimele uraganului Irma

15 Sep 2017   •   13:09
Donald Trump s-a întâlnit cu victimele uraganului Irma

Donald Trump s-a întâlnit cu victimele uraganului Irma, într-o vizită făcută cu avionul în sud-vestul Floridei, joi, a distribuit sandvișuri și a afirmat că este „o problemă foarte, foarte specială” în Florida Keys, unde „furtuna monstru” a provocat distrugeri masive, scrie The Guardian.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, împreună cu prima doamnă, Melania Trump, și vice-președintele Mike Pence, au adus laude conducătorilor militari și federali, de stat și locali, despre care au spus că au făcut „o treabă incredibilă” de când furtuna, încadrată în categoria 4, a lovit statul.

Donald Trump nu a vizitat Florida Keys, unde 90% dintre case au fost distruse parțial sau total de uraganul Irma, însă acesta a promis că echipele de recuperare „lucrează din greu” pentru a reface electricitatea și alimentarea cu apă.

„Iubim oamenii din Florida și au trecut prin ceva ce nimeni nu a mai văzut înainte”, a spus Donald Trump. „Iubim acești oameni și ne vom întoarce și îi vom ajuta. Toată lumea a făcut o treabă incredibilă, inclusiv oamenii care locuiesc aici, care s-au întors imediat la muncă și au început să-și repare casele. Suntem 100% aici pentru voi. Ne vom întoarce în numeroase rânduri. Acesta este un stat pe care îl cunosc foarte bine. Aceștia sunt oameni foarte speciali și îi iubim.”, a mai spus președintele SUA.

Donald Trump, care a primit critici pentru „lipsa de empatie” manifestată luna trecută în Texas după uraganul Harvey, a întâlnit și îmbrățișat mai mult locuitori ai parcului mobil de locuințe din Naples, înainte de a intra într-un cort pentru urgențe.

Primaul din Naples, Bill Burnett, a declarat că apreciază vizita președintelui să speră că va fi susținută de resure. „Nu vrem să auzim cuvinte, vrem să vedem acțiune.”, a spus acesta. ”M-am întâlnit cu directorul Fema ieri, a spus multe lucruri bune. Dar... arată-mi.”

×
Subiecte în articol: donald trump naples irma victime florida