x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump va efectua primul său turneu în Asia

Donald Trump va efectua primul său turneu în Asia

29 Sep 2017   •   15:59
Donald Trump va efectua primul său turneu în Asia

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va efectua în perioada 3-14 noiembrie primul său turneu în Asia, care va cuprinde Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine şi în cadrul căruia va participa la summituri regionale şi va discuta despre comerţ şi ameninţarea nucleară nord-coreeană, a anunţat vineri Casa Albă, informează Reuters. 

Întâlnirile pe care le va avea Donald Trump "vor întări hotărârea internaţională de a confrunta ameninţarea nord-coreeană şi de a asigura denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreene", se arată într-un comunicat al Casei Albe. 

Anunţul survine în contextul unui intens război verbal între liderul de la Casa Albă şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, după cea mai recentă serie de teste efectuate de Phenian în cadrul programului său balistic şi atomic. 

Administraţia preşedintelui american a mai precizat în comunicatul de vineri că şeful statului va participa cu acest prilej la summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) din Filipine şi la cel al APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific) din Vietnam. Donald Trump şi-a anunţat la jumătatea lui septembrie intenţia sa de a vizita în noiembrie China, Japonia şi Coreea de Sud, adăugând că este "posibil" să fie prezent la summitul APEC în Vietnam. El a mai spus atunci că a fost invitat de preşedintele Rodrigo Duterte la summitul regional al ASEAN în Filipine, fără să precizeze dacă a acceptat invitaţia.

AGERPRES

×