x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor şi va face publice rezultatele

Donald Trump va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor şi va face publice rezultatele

08 Dec 2017   •   15:38
Donald Trump va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor şi va face publice rezultatele

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor şi va permite doctorilor să dea publicităţii detalii cu privire la starea sa de sănătate, în concordanţă cu practica utilizată până în prezent, informează joi CNN.


Trump va fi examinat de un medic de la Walter Reed National Military Medical Center în ''prima parte a anului următor'', a anunţat joi purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

''Înregistrările vor fi ulterior date publicităţii'', a adăugat aceasta.

Anunţul lui Sanders a venit la o zi după exprimarea unor îngrijorări cu privire la starea de sănătate a lui Donald Trump după ce acesta a părut să aibă gura uscată şi s-a exprimat neclar la finalul declaraţiilor de miercuri despre Ierusalim. Scena, reluată pe reţelele de socializare, a alimentat speculaţiile despre sănătatea preşedintelui american, în vârstă de 71 de ani, ca şi despre faptul dacă poartă proteză, scrie şi Huffington Post.

''Gâtul preşedintelui a fost uscat, nimic mai mult de atât'', a spus Sanders care a catalogat cu o zi înainte îngrijorările stârnite de incident drept ''ridicole'', conform CNN.

Aceasta a fost a doua oară în decurs de o lună când Trump a părut să aibă gura uscată în cadrul unui eveniment public. În timpul unor remarci făcute în noiembrie în public, el a întins mâna spre o sticlă cu apă, precizează postul citat.

Preşedinţii de la Casa Albă au fost supuşi unor examene medicale anuale realizate de medici militari şi au făcut publice rezultatele analizelor.

Primele rezultate ale examinărilor medicale ale preşedintelui Barack Obama au fost date publicităţii la 28 februarie 2010. Cele ale preşedintelui George W. Bush au fost publicate la 4 august 2001.

Aceasta va fi prima dată când publicul va afla informaţii cu privire la starea de sănătate a celui de-al 45-lea preşedinte american în vârstă de 71 de ani care, în acest moment al mandatului, este cel mai vârstnic dintre toţi liderii de la Casa Albă.

Trump a dat publicităţii anul trecut o fişă medicală semnată de medicul său personal, însă aceasta a fost considerată ridicolă deoarece din conţinutul ei lipseau detalii şi oferea o portretizare exagerată a stării de sănătate a lui Trump. ''Dacă este ales, domnul Trump, pot susţine asta fără echivoc, va fi cea mai sănătoasă persoană aleasă vreodată la Preşedinţie'', a susţinut medicul care are grijă de sănătatea lui Donald Trump de 25 de ani, dr. Harold Bornstein, într-o declaraţie publicată în decembrie 2015.

Bornstein a spus la avea vreme că Trump "nu are probleme medicale semnificative'' şi a catalogat tensiunea şi rezultatele analizelor acestuia drept ''surprinzător de excelente".

Starea de sănătate a lui Trump a revenit în discuţie recent în urma unei cărţi scrise de Corey Lewandowski, în care fostul său manager de campanie descrie dieta liderului de la Casa Albă. ''Doi Big Mac, două Filet-O-Fish şi un milkshake de ciocolată'' este, conform lui Lewandowski, ceea ce comandă de obicei Trump de la McDonald's.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump