x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dorel corsicanul. Angajatul unui muzeu din Ajaccio a rupt fotoliul lui Napoleon, aşezându-se pe el, obosit fiind

Dorel corsicanul. Angajatul unui muzeu din Ajaccio a rupt fotoliul lui Napoleon, aşezându-se pe el, obosit fiind

10 Feb 2014   •   21:00
Dorel corsicanul. Angajatul unui muzeu din Ajaccio a rupt fotoliul lui Napoleon, aşezându-se pe el, obosit fiind
Sursa foto: Dorel corsicanul. Angajatul unui muzeu din Ajaccio a rupt fotoliul lui Napoleon, aşezându-se pe el, obosit fiind

Un adevărat scandal a izbucnit în insula franceză Corsica după ce luni s-a aflat că la Palais Fesch din Ajaccio un fotoliu pliant al lui Napoleon (1769-1821) s-a rupt după ce un angajat neglijent al muzeului s-a aşezat pe el înainte de o expoziţie consacrată bivuacurilor împăratului, relatează AFP.

Ţinut secret, incidentul, dezvăluit luni de presa locală, s-a produs joi la Palais Fesch-Musée des Beaux-Arts, aflat în centrul istoric al cetăţii imperiale Ajaccio. Angajatul de la Palais Fesch s-a aşezat în fotoliul pliant datând din 1808, confecţionat din lemn şi piele. Dar, pielea roşie a părţii unde se stă pe fotoliu, ce aparţine Mobilierului Naţional, s-a rupt sub greutatea angajatului şi ştifturile din lemn au fost deteriorate.

O restauratoare specializată a fost trimisă din Grenoble pentru a reda strălucirea fotoliului imperial, prezentat împreună cu alte peste 70 de obiecte la expoziţia ''Napoléon au bivouac''.

×
Subiecte în articol: dorel corsica muzeu Ajaccio napoleon fotoliu