x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două poliţiste din SUA, suspendate după ce au dat cu banul pentru a decide arestarea unei femei

Două poliţiste din SUA, suspendate după ce au dat cu banul pentru a decide arestarea unei femei

16 Iul 2018   •   18:38
Două poliţiste din SUA, suspendate după ce au dat cu banul pentru a decide arestarea unei femei

Două poliţiste din statul american Georgia au fost suspendate după ce au dat cu banul pentru a hotărî modul de sancţionare a unei conducătoare auto în vârstă de 24 de ani trasă pe dreapta pentru depăşirea vitezei regulamentare, a informat poliţia citată de Reuters. 

Cele două agente de poliţie au oprit-o pe conducătoarea auto în luna aprilie după ce aceasta a trecut pe lângă ele circulând cu 130 de kilometri la oră, în condiţii de carosabil ud, argumentând că întârziase la locul de muncă, un salon de coafură din oraşul Atlanta, conform unui comunicat al poliţiei şi a unei înregistrări video care a surprins incidentul, publicate de o televiziune locale. 

Poliţistele au dezbătut modul de sancţionare a femeii, pe nume Sarah Webb, fie printr-o amendă pentru depăşirea vitezei regulamentare, fie prin reţinere pentru conducere imprudentă, potrivit comunicatului emis vineri de Departamentul de poliţie Roswell. 

Ele au decis apoi să dea cu banul: cap, reţinere; pajură, eliberare. Agenta de poliţie Courtney Brown a utilizat o aplicaţie pentru dat cu banul instalată pe telefonul său mobil, iar rezultatul a fost în defavoarea lui Webb, astfel încât Brown şi colega sa, Kristee Wilson, au început să formuleze acuzaţiile chicotind, după cum reiese din înregistrarea video. 

Postul 11 Alive din Atlanta a informat-o pe Webb în legătură cu această înregistrare video. Webb a completat o solicitare prin care a cerut să vizioneze imaginile, iar difuzarea acestora a condus la renunţarea la acuzaţiile formulate împotriva ei, în urma unei şedinţe de judecată desfăşurată la 9 iulie. 

Webb nu a putut fi contactată pentru a face comentarii pe acest subiect, precizează Reuters. 

''Sunt consternat că un ofiţer de poliţie ar banaliza procesul de luare a deciziei într-o chestiune atât de importantă precum arestarea unei persoane'', a declarat într-un comunicat şeful Departamentului de poliţie din Roswell, Rusty Grant. Acesta a adăugat că în acest caz a fost demarată o anchetă, iar cele două agente de poliţie au fost suspendate din funcţie.

AGERPRES

×