x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drama in Germania! Un camion a intrat in multime: cel puţin patru morţi și 30 de răniţi

Drama in Germania! Un camion a intrat in multime: cel puţin patru morţi și 30 de răniţi

07 Apr 2018   •   19:21
Drama in Germania! Un camion a intrat in multime: cel puţin patru morţi și 30 de răniţi

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata si multe au fost rănite, dupa ce o masina a intrat in multume in centrul oraşului Münster, din vestul Germaniei. Potrivit politiei locale, şoferul autovehiculului s-a împuşcat.

 

"Situaţia este de aşa natură încât un atac nu poate fi exclus", a declarat o sursă din domeniul securităţii. Incidentul a fost confirmat de persoane apropiate anchetei.

Aceasta tragedie duce inevitabil cu gandul o actiune similara petrecuta in decembrie 2016, cand un camion a ucis 12 oameni la Berlin. Autorul atentatului a fost Anis Amri, un tunisian cu conexiuni islamiste căruia îi fusese respinsă solicitarea de azil si care a deturnat masina, l-a ucis pe şofer şi apoi a intrat cu vehiculul într-o piaţă aglomerată, ucigând 11 oameni şi rănind câteva zeci.

Guvernul german şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu victimele atacului care a avut loc în oraşul Münster, din nord-vestul Germaniei. Potrivit Ministerului de Interne german, cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în incident. "Veşti infioratoare din Münster. Poliţia din Renania de Nord-Westphalia ne ţine la curent. Gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora", a scris o purtătoare de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer, pe Twitter.

"(...) Mulţumiri tuturor serviciilor de urgenţă. Trebuie să facem tot posibilul pentru a lămuri ceea ce s-a întâmplat", a scris pe Twitter ministrul justiţiei, Katarina Barley. AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac germania masina munster atentat