x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dubai Ports World - Bush, ramas fara sprijin

Dubai Ports World - Bush, ramas fara sprijin

de Anca Aldea    |    10 Mar 2006   •   00:00
Dubai Ports World - Bush, ramas fara sprijin

Presedintele Statelor Unite a primit o lovitura grea miercuri seara, dupa ce Comisia pentru Alocatii Bugetare din Camera Reprezentantilor, dominata de republicani, a votat, cu 62 de voturi pentru si doua impotriva, in favoarea blocarii transferului de management a sase porturi americane catre compania Dubai Ports World din Emiratele Arabe Unite. Plenul Camerei ar putea confirma votul din comisie, saptamana viitoare, pregatind astfel scena unui conflict cu Casa Alba.

RAZBOIUL DIN IRAK, MAI IMPORTANT. Comisia a considerat mai importanta eliberarea de fonduri de urgenta, in valoare de 68 de miliarde de dolari, pentru echiparea trupelor americane din Irak si Afganistan, si a unor ajutoare financiare, de 19 miliarde de dolari, pentru sinistratii care au suferit de pe urma uraganelor Katrina si Rita.

Recentele evolutii pe tema gestionarii a sase porturi americane de catre o companie provenita dintr-o tara de altfel aliata a Americii in campania impotriva terorismului par o lovitura grea pentru Administratia Bush. Liderul de la Casa Alba, care a pierdut din popularitate din cauza razboiul din Irak, pierde acum teren si in sanul propriului partid. El promisese, la inceputul saptamanii, ca isi va folosi dreptul de veto in conditiile in care Camera Reprezentantilor va introduce masuri de blocare a contractului cu Dubai Ports. Dar comisia sus-amintita a introdus amendamentul referitor la porturi intr-un pachet de legi referitoare la campania din Irak, punandu-l pe Bush intr-o situatie extrem de delicata.

×
Subiecte în articol: externe