x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dublu atentat cu bombă la Abuja, Nigeria. Primul bilanţ indică "zeci de morţi şi numeroşi răniţi"

Dublu atentat cu bombă la Abuja, Nigeria. Primul bilanţ indică "zeci de morţi şi numeroşi răniţi"

14 Apr 2014   •   14:22
Dublu atentat cu bombă la Abuja, Nigeria. Primul bilanţ indică "zeci de morţi şi numeroşi răniţi"

Un dublu atentat a avut loc luni dimineaţa, la o oră de vârf, într-o autogară de la periferia capitalei Nigeriei, Abuja, soldându-se cu zeci de morţi şi numeroşi răniţi, au declarat responsabili din domeniul serviciilor de salvare, transmite AFP.

''Zeci de persoane au fost ucise ca urmare a exploziei unor bombe în autogara Nyanya'', a declarat pentru AFP Manzo Ezekiel, de la Agenţia naţională pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Autogara Nyanya se află la 5 km sud de capitala federală şi era utilizată de numeroşi pasageri care se deplasau la muncă atunci când a avut loc atentatul.

Exploziile, care au fost provocate de un vehicul în interiorul autogării, au distrus circa alte treizeci de vehicule, în majoritate autobuze, au declarat responsabili nigerieni.

Islamiştii grupului Boko Haram nu au revendicat atentatul, dar suspiciunile se îndreaptă asupra lor. Abuja a mai fost deja ţinta unor atacuri ale extremiştilor care cer crearea unui stat islamic în nordul cu populaţie majoritar musulmană al Nigeriei, ţara cea mai populată din Africa.

Violenţele atribuite grupului Boko Haram s-au soldat deja cu peste 1.500 de morţi de la începutul acestui an, potrivit Amnesty Internaţional, şi cu mai multe mii de victime din 2009.

×
Subiecte în articol: abuja atentat bombă Nigeria