x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ducii de Cambridge şi-au început vizita oficială în Canada, însoţiţi de cei doi copii

Ducii de Cambridge şi-au început vizita oficială în Canada, însoţiţi de cei doi copii

25 Sep 2016   •   12:40
Ducii de Cambridge şi-au început vizita oficială în Canada, însoţiţi de cei doi copii

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate Middleton, au sosit sâmbătă după-amiaza în Canada, pentru a doua vizită lor oficială, după cea din 2011, fiind întâmpinaţi de premierul Justin Trudeau pe un aeroport militar din Victoria, în provincia Columbia Britanică, relatează Reuters şi AFP. 

Ducele şi ducesa de Cambridge sunt însoţiţi în această vizită de o săptămână de copiii lor, prinţul George, în vârstă de 3 ani, şi prinţesa Charlotte, de numai 1 an. 

Primirea oficială, fără cei doi copii, prea obosiţi de călătorie, a fost organizată o oră mai târziu, pe peluza din faţa parlamentului provinciei, în centrul oraşului Victoria de pe insula Vancouver. 

'Aşa cum ştiu toţi părinţii care călătoresc cu copiii, este o cu totul altă experienţă atunci când îţi aduci familia cu tine', a spus amuzat premierul canadian, el însuşi tatăl a trei copii, şi care şi-a însoţit părintele, fostul premier Pierre Elliot Trudeau, în multe deplasări oficiale. 

'Katherine şi cu mine vom vedea încă o dată ceea ce face Canada o ţară atât de specială în lume', a declarat William zâmbitor, în faţa unei mulţimi entuziaste. 

Canada este recunoscută pentru 'valorile şi marile sale contribuţii la pace, prosperitate şi drepturile omului', a adăugat ducele de Cambridge. 

După intonarea imnului canadian de către un cor de copii, William şi Kate şi-au făcut timp să salute şi să schimbe câteva cuvinte cu locuitori din Victoria. 

Partea oficială a vizitei va începe însă duminică, când William şi Kate, însoţiţi de Justin şi Sophie Grégoire Trudeau, se vor afla la Vancouver, într-un centru de primire a refugiaţilor şi se vor întâlni cu copii cu deficienţe mintale. 

În programul vizitei, care se va încheia pe 1 octombrie, sunt programate peste 30 de evenimente, inclusiv cu comunităţi ameridiene sau defavorizate.AGERPRES

×