x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După ce a fost interzisă în Rusia, aplicația Telegram va folosi sisteme integrate pentru ocolirea interdicției

După ce a fost interzisă în Rusia, aplicația Telegram va folosi sisteme integrate pentru ocolirea interdicției

13 Apr 2018   •   15:48
După ce a fost interzisă în Rusia, aplicația Telegram va folosi sisteme integrate pentru ocolirea interdicției

Directorul executiv al serviciului de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a anunţat vineri că această aplicaţie va folosi sisteme integrate pentru a putea ocoli interdicţia impusă anterior în cursul aceleiaşi zile de un tribunal moscovit, transmite Reuters. 

Pe contul său din reţeaua de socializare online VKontakte (VK), Durov a menţionat că el încă nu poate garanta că utilizatorii Telegram vor avea în continuare acces la mesagerie fără a folosi VPN-uri (reţele virtuale private). 

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri blocarea serviciului de mesagerie Telegram în Rusia, pentru că acesta a refuzat să furnizeze Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor criptate. 

Audierea a avut loc în absenţa reprezentanţilor Telegram, care au explicat că nu vor să participe la o 'farsă'. 

Aplicaţia, ce are 200 de milioane de utilizatori în întreaga lume şi susţine că are circa 700.000 de noi utilizatori în fiecare zi, este cunoscută pentru faptul că oferă o confidenţialitate sporită şi este angajată de mai multe luni într-o luptă cu autorităţile ruse, care în ultimii ani exercită o presiune în creştere asupra internetului. Telegram rămâne însă mult în urma celor aproape 1 miliard de utilizatori ai mesageriei WhatsApp, controlată de grupul american Facebook.

AGERPRES

×