x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După modelul Rusiei, Belarusul INTERZICE OFICIAL importul cărnii de porc din Republica Moldova

După modelul Rusiei, Belarusul INTERZICE OFICIAL importul cărnii de porc din Republica Moldova

01 Noi 2014   •   09:44
După modelul Rusiei, Belarusul INTERZICE OFICIAL importul cărnii de porc din Republica Moldova

Începând de azi, 1 noiembrie, Belarusul va interzice importul de produse de carne de porc din Republica Moldova, după modelul deja consacrat al Federaţiei Ruse, relatează abcnews.md. Anunțul a fost făcut de  Departamentului control veterinar şi alimentar al Ministerului Africulturii de la Minsk.

„De pe 1 noiembrie se suspendă temporar importul de carne de porc din Moldova în Belarus , din cauza neregulilor sanitar-veterinare depistate”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Acest fapt vine totuşi în contradicţie cu recenta declaraţie a liderului de la Minsk, Alexandr Lucaşenko, cel care era de părere că Rusia ar trebui să înceteze presiunile economice asupra ţărilor fost sovietice.

În plus, Lukaşenko a declarat recent şi la Chişinău, după o întrevedere cu omologul său moldovean Nicolae Timofti, că Minskul este gata de dialog, dacă vor apărea disensiuni în privința zonei de liber schimb Republica Moldova - Uniunea Europeană.

După cum se ştie, Rusia a impus deja restricţii la o serie de produse din Republica Moldova, începând cu vinul, continuând cu fructele şi mai recent cu produsele din carne.

×