x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii rămaşi orfani în urma epidemiei de Ebola, refuzaţi de familia extinsă (UNICEF)

Copiii rămaşi orfani în urma epidemiei de Ebola, refuzaţi de familia extinsă (UNICEF)

30 Sep 2014   •   19:12
Copiii rămaşi orfani în urma epidemiei de Ebola, refuzaţi de familia extinsă (UNICEF)

Mii de copii care au rămas orfani în urma epidemiei de Ebola care s-a extins în vestul Africii sunt refuzaţi de rudele lor, care sunt speriate că dacă îi iau în îngrijire se vor îmbolnăvi la rândul lor, se arată într-un raport al UNICEF.

Epidemia a ucis până în prezent peste 3.000 de persoane care trăiesc în Guinea, Liberia şi Sierra Leone. UNICEF estimează că aproximativ 3.700 de copii au pierdut cel puţin un părinte.

"Ebola face ca o reacţie normală de a alina suferinţa unui copil să fie privită ca un pericol mortal. Teama de Ebola se dovedeşte a fi mai puternică decât legăturile de familie", spune directorul regional al UNICEF, Manuel Fontaine.

Fontaine spune că mii de copii rămaşi orfani au nevoie de îngrijire, aceştia fiind "nedoriţi sau abandonaţi".

UNICEF a anunţat că peste 2.500 de supravieţuitori ai Ebola, despre care se crede că au dezvoltat imunitate la virus, vor fi instruiţi în Sierra Leone pentru a îngriji copiii aflaţi în carantină.

Agenţia este pregătită, de asemenea, să ofere consiliere psihologică pentru 60.000 de copii aflaţi în zonele afectate de epidemie din Guinea.

UNICEF a solicitat 200 de milioane de dolari pentru a ajuta copiii afectaţi de Ebola şi familiile lor, însă până acum au primit doar un sfert din suma cerută.

×
Subiecte în articol: ebola unicef