x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipa lui Biden cere confirmarea oficială a victoriei

Echipa lui Biden cere confirmarea oficială a victoriei

15 Noi 2020   •   19:05
Echipa lui Biden cere confirmarea oficială a victoriei
Sursa foto: Hepta

Echipa preşedintelui-ales al SUA, Joseph Biden, aşteaptă ca Administraţia pentru Servicii Generale să confirme oficial victoria în scrutinul prezidenţial şi consideră că preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, începe să recunoască "realitatea".

"Mesajele lui Donald Trump sunt o nouă confirmare a realităţii că Joe Biden a câştigat scrutinul. A câştigat pentru că a obţinut mai multe voturi, mult mai multe în votul naţional şi acelaşi număr de voturi în Colegiul federal cu care Donald Trump şi-a proclamat victoria acum patru ani", a declarat duminică Ron Klain, unul dintre principalii consilieri politici ai lui Joseph Biden şi viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale.

"Dacă preşedintele SUA este pregătit să recunoască realitatea, acesta este un fapt pozitiv. Dar nu mesajele postate pe Twitter de Donald Trump îl fac pe Joe Biden preşedinte. Poporul american a făcut acest lucru. Vrem ca în următoarea săptămână Administraţia pentru Servicii Generale să anunţe confirmarea victoriei", a precizat Ron Klain, potrivit postului NBC News şi publicaţiei The Hill.

Donald Trump refuză să recunoască victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. Echipa lui Donald Trump contestă rezultatele în state decisive.

Duminică, Donald Trump a postat noi mesaje pe Twitter, afirmând că Joseph Biden a câştigat doar pentru că scrutinul a fost fraudat. "Scrutin fraudat. Vom câştiga. A câştigat doar în ochii presei de ştiri false. Nu recunosc nicio înfrângere. Avem un drum lung de parcurs. Este vorba de un scrutin fraudat", a declarat Donald Trump.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden alegeri prezidentiale sua