x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economiştii afirmă că Irlanda ar trebui să părăsească Uniunea Europeană alături de Marea Britanie

Economiştii afirmă că Irlanda ar trebui să părăsească Uniunea Europeană alături de Marea Britanie

30 Aug 2017   •   16:10
Economiştii afirmă că Irlanda ar trebui să părăsească Uniunea Europeană alături de Marea Britanie

Irlanda ar trebui să se gândească serios la părăsirea Uniunii Europene, pentru a evita marginalizarea şi distrugerile economice care vor urma Brexitului, conform spuselor unui economist din Dublin, Ray Kinsella, relatează The Guardian.

Economistul Ray Kinsella a afirmat că ţara se află prea periferic faţă de interesele centrale ale blocului economic şi Bruxelles nu este de încredere în ceea ce priveşte interesele Irlandei. “Brexit înseamnă Irlanda, care împarte o poziţie comună privind problemele cheie cu Marea Britanie, marginalizată, periferică şi dependentă. Trebuie reflectat asupra acestei realităţi.”, a spus Ray Kinsella într-un articol publicat în Irish Times, miercuri.

Punctul de vedere al acestuia, controversat, va da de gândit afacerilor irlandeze, care au de-a face cu probleme economice din perspectiva grea a Brexitului. Guvernul irlandez a respins ideea unui “Irexit”, dar Kinsella, profesor de servicii financiare la Universitatea din Dublin şi un respectat comentator al economiei irlandeze, susţine că interesele Irlandei sunt mult prea legate de Marea Britanie, pentru a-şi permite să rămână în Uniunea Europeană.

Marea Britanie reprezintă cel mai mare partener exportator pentru Irlanda, iar perspectiva tarifelor, în special în ceea ce priveşte produsele alimentare, inclusiv carnea de vită şi produsele lactate, vor reprezenta o ameninţare semnificativă pentru economia Irlandei.

×