x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egiptul pledează împotriva barbariei jihadiste printr-o "abordare internaţională"

Egiptul pledează împotriva barbariei jihadiste printr-o "abordare internaţională"

02 Sep 2014   •   22:54
Egiptul pledează împotriva barbariei jihadiste printr-o "abordare internaţională"

Ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukri, a pledat pentru o "abordare colectivă şi internaţională" pentru a pune capăt 'barbariei' unor grupări jihadiste din Irak şi din Siria, relatează AFP.

"Avem nevoie de o abordare colectivă şi internaţională, care să ţină cont de diferitele elemente necesare combaterii acestui fenomen: politic, militar şi social", a apreciat Sameh Shoukri, într-un interviu acordat agenţiei franceze de presă la Paris. Secretarul de stat american John Kerry a făcut apel sâmbătă la formarea unei largi coaliţii de naţiuni pentru a lupta împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, care şi-a multiplicat actele de violenţă în teritoriile pe care le-a cucerit în Siria şi în Irak.

'Numai prin intermediul angajamentului internaţional al tuturor vom putea scăpa de această barbarie', a explicat şeful diplomaţiei egiptene, aflat într-o vizită la Paris cu ocazia căreia s-a întâlnit, printre alţii, cu preşedintele francez Francois Hollande şi cu omologul său francez Laurent Fabius. 'Suntem pregătiţi să sprijinim comunitatea internaţională în tot ce ar putea fi decis pe această temă, în termenii unei rezoluţii a Naţiunilor Unite. Fiecare ţară va avea un rol de jucat, dar este încă prematur să spunem care va fi acela', a adăugat el, în replică la o întrebare legată de o eventuală implicare militară a Egiptului.

×