x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Electrogrup dezvoltă rețea 5G în Olanda

Electrogrup dezvoltă rețea 5G în Olanda

05 Noi 2019   •   13:11
Electrogrup dezvoltă rețea 5G în Olanda

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, a demarat lucrările necesare dezvoltării unei reţele de telecomunicaţii 5G, pe teritoriul Olandei, potrivit unui comunicat al companiei.

Olanda ocupă locul 7 în clasamentul Speedtest Global Index, în ceea ce priveşte viteza de internet mobil, iar proiectul se încadrează între primele iniţiative de dezvoltare de reţele 5G la nivel european.

"Ne bucurăm să avem un rol activ în primele iniţiative de dezvoltare de proiecte 5G la nivel european. Una dintre cele mai complexe provocări pentru a putea activa oportunităţile deschise de noua tehnologie este, ca de obicei, infrastructura, prin specificul 5G care presupune instalarea unui număr mare de antene şi echipamente în ariile de acoperire", a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup, citată în comunicat.

Potrivit acesteia, este necesară o foarte mare mobilizare de resurse, dar beneficiile, în special pentru economie, vor fi exponenţial mai mari decât cele generate de anteriorul salt tehnologic, de la 3G la 4G.

"Proiectul din Olanda este primul dintr-o serie de alte dezvoltări similare pe care le vom porni, anul viitor, în Europa şi suntem pregătiţi de dezvoltarea reţelelor de acest tip şi în România - avem un context local foarte favorabil să devenim campioni şi la 5G", a continuat ea.

Proiectul din Olanda se va derula pe parcursul a doi ani, 2020 şi 2021, şi include instalarea de echipamente radio specifice, MW 5G, pe intreg teritoriul ţării.

Electrogrup este un constructor infrastructură de telecomunicaţii din România, cu un portofoliu de peste 1.000 de instalări de site-uri de telefonie mobilă, peste 3.500 de proiecte de instalare de echipamente 2G, 3G, 4G şi LTE şi peste 15.000 km de fibră optică instalată în România şi in alte state europene, precum Belgia şi Irlanda.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi au generat o cifra de afaceri consolidată, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.electrogrup.ro şi www.e-infra.ro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: retea 5g