x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elicopter cu 13 oameni la bord s-a prăbuşit în Norvegia: 11 morţi

Un elicopter cu 13 oameni la bord s-a prăbuşit în Norvegia: 11 morţi

29 Apr 2016   •   17:12
Un elicopter cu 13 oameni la bord s-a prăbuşit în Norvegia: 11 morţi
Sursa foto: Foto: Arhivă

11 dintre cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbuşit vineri, în largul coastei vestice a Norvegiei, au fost găsite moarte, relatează AFP şi Reuters, citându-i pe salvatori.

Căutările pentru descoperirea celorlalte două persoane continuă, a declarat un purtător de cuvânt al salvatorilor.

Elicopterul, un aparat de tip Super Puma care s-a prăbuşit în imediata apropiere a coastei vestice a Norvegiei în timp ce se întorcea de pe o platformă petrolieră, avea la bord 11 norvegieni, un britanic şi un italian, a anunţat Centrul de coordonare a operaţiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola.

'Am găsit cadavre, dar nu putem avansa un număr', declarase anterior poliţistul Morten Kronen, din cadrul poliţiei din Bergen, pentru ziarul local Bergens Tidende.

Elicopterul se întoarcerea de pe platforma petrolieră Gullfaks B, operată de de compania Statoil, din Marea Nordului, când s-a prăbuşit. 'Rotorul cu elice a fost descoperit, în timp ce alte părţi din elicopter se află la 6-7 metri sub apă', a spus Anders Bang Andersen, din cadrul Centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare din sudul Norvegiei

La bordul elicopterului se aflau 11 pasageri şi doi membri ai echipajului, au anunţat Statoil şi salvatorii.

Elicopterul prăbuşit este un model Eurocopter EC225, fiind operat de firma CHC Helicopter Service, potrivit Autorităţii aviatice civile din Norvegia. 'Au existat provocări cu acest model de elicopter în 2012, când s-au identificat erori la cutia de viteze. Acest model a avut restricţii de zbor în 2012 şi 2013', a precizat instituţia.

Sursa: AGERPRES

×