x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emiratele Arabe Unite vor avea un Minister al Fericirii

Emiratele Arabe Unite vor avea un Minister al Fericirii

09 Feb 2016   •   21:38
Emiratele Arabe Unite vor avea un Minister al Fericirii

Premierul Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, măsura fiind luată în cadrul celei mai ample restructurări guvernamentale efectuate în ultimii 44 de ani de această ţară, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, transmit BBC şi agenţia Xinhua.

Noua structură va avea ca obiectiv ''crearea de bine social şi de satisfacţie'', a explicat şeicul, care este şi emirul Dubaiului.

În cadrul unui discurs rostit luni în Dubai - la cel de-al patrulea Summit Mondial de Guvernanţă, la care au luat parte 3.000 de delegaţi din peste 125 de state -, el a menţionat că şeful statului, şeicul Khalifa Bin Zayed Al-Nahyan, a aprobat reducerea numărului de ministere şi privatizarea unui mare număr de servicii guvernamentale.

''Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu avem nevoie de mai multe ministere, ci de mai mulţi miniştri capabili să facă faţă schimbărilor'', a afirmat primul ministru, adăugând că se doreşte ''un executiv tânăr şi flexibil, care să îndeplinească aspiraţiile tinerilor şi ambiţiile poporului''.

În contextul în care peste 60 % din totalul celor 9,5 milioane de locuitori din EAU au mai puţin de 30 de ani, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a mai anunţat înfiinţarea unui Consiliu Naţional al Tinerilor.

''Grupul de elită format din tineri, bărbaţi şi femei'' va juca rolul de consilier guvernamental pe probleme de tineret şi va fi condus de o femeie, care nu a împlinit încă 22 de ani şi care va va avea rang de ministru de stat.  ''Energia tineretului va alimenta în viitor guvernul nostru'', a subliniat demnitarul.

Printre măsurile detaliate de şeicul Mohamed în mai multe mesaje transmise pe Twitter se numără şi instituirea unui Minister al Toleranţei, care va promova această virtute ''ca valoare fundamentală a societăţii din EAU'', în care coexistă ''multe credinţe religioase şi etnii'', potrivit http://www.aljazeera.com.

Nu s-a dat niciun termen sau calendar pentru implementarea acestor transformări radicale, precizează publicaţia arabă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ministerul fericirii