x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron, confirmat cu COVID-19

Emmanuel Macron, confirmat cu COVID-19

17 Dec 2020   •   11:51
Emmanuel Macron, confirmat cu COVID-19

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost confirmat cu COVID-19, a anunțat, joi dimineață, Palatul Elysee, notează Reuters.

Președintele Franței, în vârstă de 42 de ani, s-a testat după aparția simptomelor, iar în prezent este în izolare pentru o perioadă de șapte zile, potrivit unui comunicat al Palatului Elysee.

De asemenea, în comunicat se specifică faptul că președintele își va îndeplini în continuare atribuțiile, din izolare.

Încă nu se știe cum a contactat Macron virusul, însă au fost identificați cei cu care a intrat în contact direct.

De asemenea, prim-ministrul Jean Castex, în vârstă de 55 de ani, se află în autoizolare, fiind considerat „contact direct”. Acesta trebuia să introducă politica de vaccinare anti-COVID în Senat, joi. Aceasta va fi prezentată de ministrul Sănătății, Olivier Veran.

În comunicat nu se precizează dacă soția lui Emmanuel Macron, Brigitte, în vârstă de 67 de ani, a fost confirmată cu COVID-19.

În urmă cu două zile, Franța a început relaxarea graduală a restricțiilor și lockdown-ului impus la sfârșitul lunii octombrie, dar a anunțat că măsura carantinei de noapte se va păstra.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Franța, au fost confirmate peste 2 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 și peste 59.400 de morți.

×
Subiecte în articol: emmanuel macron Covid-19