x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron este profund preocupat de protestele antivaccinare din Guadelupa

Emmanuel Macron este profund preocupat de protestele antivaccinare din Guadelupa

22 Noi 2021   •   18:30
Emmanuel Macron este profund preocupat de protestele antivaccinare din Guadelupa

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este profund preocupat de situaţia "foarte explozivă" din teritoriul francez Guadelupa, unde au loc proteste violente faţă de utilizarea certificatului COVID-19 şi o grevă din cauza impunerii vaccinării pentru unele categorii profesionale.

Emmanuel Macron crede că este vorba doar despre o problemă "locală", argumentând că oamenii trebuie convinşi să se vaccineze.

"Situaţia este foarte explozivă. Sunt evenimente apărute într-un context foarte local, pe fondul unor tensiuni cunoscute şi istorice, sunt anumite interese care încearcă să profite puţin de acest context şi de starea de anxietate", a declarat luni Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

"Ceea ce trebuie să facem în relaţia cu cetăţenii este să explicăm, să explicăm, să explicăm, pentru a-i convinge. Nu ne jucăm cu sănătatea publică şi nu putem folosi sănătatea cetăţenilor francezi pentru a purta lupte politice. Trebuie menţinută ordinea publică, pentru regăsirea liniştii, calmului şi respectului faţă de toată lumea", a insistat Emmanuel Macron.

În Guadelupa, un teritoriu francez de peste mări, au loc proteste violente de câteva săptămâni, faţă de impunerea utilizării certificatelor COVID-19. Guvernul Franţei a fost nevoit să trimită efective suplimentare ale serviciilor de securitate în Guadelupa, unde numeroase magazine au fost incendiate şi jefuite de protestatari. Angajaţii unităţilor medicale şi de pompieri din Guadelupa sunt în grevă în semn de protest faţă de impunerea vaccinării anticoronavirus.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron