x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron se află în lupta cu "ştirile false"

Emmanuel Macron se află în lupta cu "ştirile false"

04 Ian 2018   •   11:06
Emmanuel Macron se află în lupta cu "ştirile false"

Emmanuel Macron propune introducerea unei legi pentru interzicerea ştirilor false de pe Internet din timpul campaniei electorale din Franţa, scrie The Guardian.

Preşedintele Franţei, care a câştigat în faţa lui Marine Le Pen, de extremă dreapta, în timpul alegerilor din 2017, a declarat că îşi doreşte o nouă legislaţie pentru platformele online în perioada alegerilor, cu scopul de a “proteja democraţia”.

În timpul discursului oferit jurnaliştilor la Palatul Elysee, Macron a afirmat că va prezenta această nouă lege în scurt timp, în încercarea de a combate răspândirea ştirilor false, despre care afirmă că sunt o ameninţare pentru democraţie.

Noua legislaţie pentru website-uri va include mai multă transparenţă despre conţinutul sponsorizat. Sub această nouă lege, website-urile sunt nevoite să spună cine le finanţează, iar suma de bani pentru conţinutul sponsorizat va fi limitată.

În legătură cu ştirile false din timpul campaniei eletorale, o acţiune legală de urgenţă va permite autorităţilor să elimine conţinutul sau chiar să blocheze website-ul, potrivit afirmaţiilor preşedintelui Emmanuel Macron. “Dacă vrem să protejăm democraţiile liberale, trebuie să fim puternici şi să avem reguli stricte”, a adăugat acesta.

Potrivit acestei noi legislaţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului din Franţa va fi mputernicit să lupte împotriva “oricărei încercări de destabilizare” a staţiilor TV controlate sau influenţate de state străine.

“Mii de conturi de propagandă din reţelele de socializare răspândesc în întreagalume, în toate limbile, minciuni inventate pentru a afecta imaginea unor politicieni personalităţi, figuri publice, jurnalişti”, a spus Macron, citat de BBC.

Potrivit corespondenţilor BBC, Macron s-a gândit la Rusia atunci când a făcut acest anunţ. Preşedintele a vorbit anterior despre încercările Moscovei de a manipula opinia europenilor şi americanilor.

×