x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron susține că Franţa are nevoie de Germania pentru a reforma Europa

Emmanuel Macron susține că Franţa are nevoie de Germania pentru a reforma Europa

19 Ian 2018   •   22:00
Emmanuel Macron susține că Franţa are nevoie de Germania pentru a reforma Europa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că Franţa "are nevoie" de Germania pentru a reforma Europa, cu două zile înainte de un vot crucial asupra formării unei coaliţii guvernamentale între conservatori şi social-democraţi la Berlin, relatează AFP.

"Nu pot decât să spun că ambiţiile pe care le avem nu se pot înfăptui singure, ele trebuie sprijinite de ambiţiile Germaniei", a declarat Emmanuel Macron în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul Angela Merkel la Palatul Elysee.

La rândul său, cancelarul Angela Merkel a declarat vineri la Paris că stabilitatea guvernamentală este indispensabilă pentru a face să avanseze construcţia europeană. "Pentru a acţiona în Europa, este esenţial să avem un guvern stabil în Germania", a afirmat Angela Merkel, în condiţiile în care ea încearcă de luni de zile să formeze o coaliţie guvernamentală, iar delegaţii Partidului Social-Democrat (SPD) urmează să voteze duminică pentru sau împotriva alianţei propuse între partidul lor şi conservatorii cancelarului Merkel.

"Fervoarea mea europeană şi concepţia mea despre o Europă puternică nu depind de decizia altor partide politice. După aceste discuţii exploratorii extrem de aprofundate, sper că congresul SPD va da undă verde pentru lansarea negocierilor. Văd multe discuţii comune, în special în ceea ce priveşte angajamentul european şi sunt convinsă că acest lucru necesită un guvern stabil", a mai spus Angela Merkel.AGERPRES

×
Subiecte în articol: emmanuel macron