x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Engie caută un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

Engie caută un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

21 Ian 2018   •   15:00
Engie caută un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

Şeful grupului francez de utilităţi Engie, Isabelle Kocher, a afirmat duminică că ar saluta un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie, dacă va fi găsită persoana potrivită, după pensionarea lui Gerard Mestrallet în mai, transmite Reuters. 

Kocher, care a fost numită director general în mai 2016, după ce Mestrallet a renunţat la această poziţie, nu a spus niciodată dacă vrea să combine cele două funcţii, aşa cum a făcut Mestrallet. 

Luna trecută, publicaţia franceză Les Echos anunţat că Executivul de la Paris a decis să păstreze separate funcţiile de preşedinte şi director general la Engie SA şi să găsească un succesor pentru Mestrallet. 

"Dacă ni se va alătura un nou preşedinte şi el este compatibil, crede în strategia noastră şi ne ajută să o accelerăm, aş fi încântată", a declarat Kocher pentru postul de televiziune CNEWS. 

În multe companii listate din Franţa, directorul general este şi preşedintele Consiliului de Administraţie, şi se crede că Kocher - singura femeie director general a unei companii inclusă în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris - ar vrea să combine cele două poziţii. 

Statul francez, care este cel mai mare acţionar al Engie (fosta GDF Suez - n. r.), cu o participaţie de 24,1% - are cinci reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Engie, alcătuit din 19 membri. 

Kocher a dezminţit speculaţiile din presă privind dezacordurile dintre ea şi Mestrallet. "El a făcut din companie ceea ce este în prezent şi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut", a declarat şeful Engie. 

Sub conducerea lui Isabelle Kocher, Engie a implementat un vast plan de transformare, care prevede că până la sfârşitul lui 2018 grupul va vinde active în valoare de 15 miliarde de euro, va face investiţii în valoare de 22 de miliarde de euro, în ideea ca activităţile reglementate să fie responsabile pentru 85% din profitul operaţional în 2018 faţă de 50% în 2015. 

Engie a stabilit un obiectiv de reducere cu 10% a emisiilor de CO2 până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 - 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018. 

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. AGERPRES

×