x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Englezii, obligaţi să plătească 5 penny pentru fiecare pungă de plastic

Englezii, obligaţi să plătească 5 penny pentru fiecare pungă de plastic

05 Oct 2015   •   15:16
Englezii, obligaţi să plătească 5 penny pentru fiecare pungă de plastic

Supermarketurile şi magazinele mari din Anglia vor percepe, începând de azi, 5 octombrie, 5 penny (şase eurocenţi) pentru fiecare pungă de plastic - o măsură menită să reducă costurile pentru colectarea deşeurilor şi pentru a proteja mediul, relatează EFE.

Această măsură se aplică deja în alte regiuni din Marea Britanie - Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord -, fapt ce îi obligă pe clienţi să vină cu propria pungă ori să cumpere una.

Măsura introdusă de guvern a fost bine primită de grupările ecologiste, care au cerut totuşi să fie aplicate şi magazinelor mici, având în vedere că doar centrele cu peste 250 de angajaţi pot pretinde bani în schimbul pungilor de plastic.

Totuşi, supermarketurile vor putea oferi pungi clienţilor care cumpără carne de vacă, pui, peşte sau medicamente cu reţetă medicală, potrivit noilor măsuri.

Autorităţile speră ca această măsură să permită scăderea cu 80 % a utilizării pungilor de plastic în supermarketurile din Anglia.

Purtătorul de cuvânt al grupului ecologist 'Friends of the Earth' a declarat luni că introducerea acestei plăţi va reduce cu 2 milioane numărul pungilor oferite gratuit de supermarketurile britanice.

×
Subiecte în articol: pungi de plastic taxa anglia