x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan anunță uciderea comandantul militar al PKK din Siria

Erdogan anunță uciderea comandantul militar al PKK din Siria

18 Mai 2021   •   11:10
Erdogan anunță uciderea comandantul militar al PKK din Siria

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că un înalt responsabil militar sirian kurd a fost ucis în cursul unei operaţiuni a serviciilor de informaţii turce în Irak, informează AFP.

Armata turcă a lansat în aprilie în nordul Irakului o nouă ofensivă terestră şi aeriană împotriva bazelor separatiştilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de către Turcia şi aliaţii săi occidentali.

Potrivit lui Erdogan, înaltul responsabil kurd ucis, cunoscut de numele de război Sofi Nurettin, era comandantul militar al PKK în Siria.

„Acest terorist, care a comis multe acte sângeroase, este, de asemenea, responsabil de numeroase atacuri împotriva militarilor nostril”, a declarat Erdogan.

Turcia a acuzat PKK în februarie că a executat 13 cetăţeni ai săi, majoritatea membri ai forţelor de securitate, pe care îi ţinea în captivitate de câţiva ani în nordul Irakului.

Potrivit şefului statului turc, Sofi Nurettin ar fi unul dintre cei care au pregătit executarea persoanelor în cauză.

Turcia efectuează regulat atacuri în zonele muntoase din nordul Irakului împotriva bazelor PKK care din 1984 desfăşoară o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc, soldată cu peste 40.000 de morţi.

 

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan