x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan respinge scuzele NATO după ce a fost prezentat ca "inamic" în cadrul unui exerciţiu al Alianţei în Norvegia

Erdogan respinge scuzele NATO după ce a fost prezentat ca "inamic" în cadrul unui exerciţiu al Alianţei în Norvegia

18 Noi 2017   •   18:00
Erdogan respinge scuzele NATO după ce a fost prezentat ca "inamic" în cadrul unui exerciţiu al Alianţei în Norvegia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele NATO după ce a fost prezentat drept "inamic" în cadrul unui exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice desfăşurat în Norvegia şi a afirmat că un astfel de comportament lipsit de respect nu poate fi iertat atât de uşor, relatează Reuters.


"Aţi văzut comportamentul lipsit de respect la exerciţiul NATO. Există unele greşeli care nu sunt făcute de nebuni, ci de oameni josnici", a spus Erdogan într-un discurs televizat.

"Acest incident nu poate fi justificat cu o simplă scuză", a mai spus el.

Preşedintele turc a anunţat vineri că îşi retrage militarii care participau la un exerciţiu în Norvegia, efectuat prin simulări pe calculator, afirmând că a fost prezentat acolo ca ''inamic''.

Exerciţiul, care nu implica manevre ale trupelor la sol şi care avea drept scop să testeze structura de comandă a Alianţei, a avut loc la Centrul de război interarme al NATO (Joint Warfare Centre) din Stavanger, în sud-vestul Norvegiei.

Erdogan a explicat că, în timpul exerciţiului, a fost afişat ''un fel de tablou cu inamici''. ''În acest tablou, era o fotografie a lui Ataturk (Mustafa Kemal, fondatorul Republici Turce), precum şi numele meu. Iată care erau ţintele'', a declarat Erdogan.

Imediat, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat vineri scuze Turciei.

"Prezint scuzele mele pentru ofensa provocată. Incidentele au fost cauzate de o persoană şi nu reflectă opiniile NATO. Turcia este un aliat apreciat al NATO, care are contribuţii importante la securitatea Alianţei'', a explicat Stoltenberg într-o declaraţie scrisă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan