x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan şi Trump au discutat la telefon despre situaţia din Siria

Erdogan şi Trump au discutat la telefon despre situaţia din Siria

12 Apr 2018   •   08:51
Erdogan şi Trump au discutat la telefon despre situaţia din Siria

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său american, Donald Trump, au discutat miercuri seara la telefon despre situaţia din Siria, au indicat o sursă apropiată preşedinţiei turce şi un comunicat al Casei Albe.

 

Cei doi şefi de stat au procedat la ''un schimb de opinii privind ultimele evoluţii din Siria'', potrivit sursei apropiate preşedinţiei turce, care n-a oferit însă alte detalii.  ''Preşedintele Donald Trump a vorbit astăzi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, despre actuala criză din Siria. Cei doi lideri au convenit să rămână în contact strâns în legătură cu situaţia'', a precizat sec comunicatul Casei Albe.

Convorbirea Erdogan - Trump survine după ce preşedintele SUA a avertizat miercuri în legătură cu o ripostă occidentală iminentă la presupusul atac chimic din Siria, sporind tensiunile cu Rusia la maximum de la debutul acestei crize.

La rândul său Turcia, actor-cheie în dosarul sirian, le-a cerut Moscovei şi Washingtonului să nu se mai certe pe tema unor posibile lovituri aeriene împotriva Damascului. Turcia şi SUA sunt aliaţi în cadrul NATO, dar relaţiile lor au fost recent afectate de mai multe subiecte de discordie, inclusiv sprijinul acordat de Washington miliţiilor kurde siriene, considerate de Ankara drept teroriste.

În acelaşi timp, Turcia s-a apropiat în ultimele luni de Rusia în dosarul sirian, dar între cele două părţi rămân divergenţe nete: Ankara îi susţine pe rebeli în lupta lor împotriva preşedintelui sirian, în timp ce Moscova reprezintă un sprijin de neclintit pentru Bashar Al-Assad. AGERPRES

×