x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan vrea o întâlnire "faţă în faţă" cu Putin

Erdogan vrea o întâlnire "faţă în faţă" cu Putin

27 Noi 2015   •   16:46
Erdogan vrea o întâlnire "faţă în faţă" cu Putin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat vineri dorinţa de a a avea o întrevedere ' faţă în faţă'' cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul privind schimbările climatice de la Paris, pentru a discuta despre incidentul aerian dintre cele două ţări, relatează AFP.

'Aş dori să-l întâlnesc pe Vladimir Putin luni pentru a vorbi. (...) Nu aş dori ca această problemă să afecteze relaţiile noastre', a declarat Erdogan.

Relaţiile dintre Ankara şi Moscova traversează o gravă criză după ce aviaţia turcă a doborât marţi un avion bombardier rus Suhoi Su-24 , în apropiere de graniţa cu Siria.

Erdogan a reafirmat vineri că armata turcă 'nu cunoaşte apartenenţa' aparatului şi nu a doborât deliberat un avion rus, precizând că nu a făcut altceva decât 'să aplice regulile de angajament' în vigoare.

Rusia acuză Turcia după acest incident şi pretinde scuze, ceea ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a refuzat deja. Preşedintele turc apreciat 'inacceptabile' aceste critici şi a acuzat Moscova că se joacă cu focul, susţinând regimul lui Bashar al-Assad.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat anterior că ţara sa 'lucrează' cu Rusia pentru 'diminuarea tensiunilor', potrivit unui articol publicat vineri în cotidianul britanic The Times.

×
Subiecte în articol: recep tayyp erdogan Vladimir Putin