x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eurodeputatul ungar implicat în orgia din Bruxelles a zburat din partidul de guvernământ și din Parlamentul European

Eurodeputatul ungar implicat în orgia din Bruxelles a zburat din partidul de guvernământ și din Parlamentul European

02 Dec 2020   •   22:29
Eurodeputatul ungar implicat în orgia din Bruxelles a zburat din partidul de guvernământ și din Parlamentul European

Politicianul ungar Jozsef Szajer a demisionat din partidul la putere în Ungaria al premierului Viktor Orban după ce a participat la o petrecere ilegală din Bruxelles, descrisă de presă drept „o orgie” într-o perioadă de lockdown, a a nunțat, astăzi, cotidianul ungar „Magyar Nemzet”, citat de Reuters.

„Acţiunile colegului nostru eurodeputat Jozsef Szajer sunt incompatibile cu valorile familiei noastre politice”, a declarat Orban, potrivit ziarului.

„Nu vom uita, nici repudia cei treizeci de ani ai săi de muncă, dar faptele sunt inacceptabile şi de neapărat. După acest lucru, el a luat singura decizie adecvată când a prezentat scuze şi a demisionat din funcţia de membru al Parlamentului European şi a părăsit Fidesz”, a adăugat Orban.

Cotidianul belgian „La Derniere Heure” a calificat petrecerea drept o „orgie de lockdown”, organizată în pofida celei de-a doua serii de măsuri de izolare legate de pandemie, introduse în urmă cu o lună.

„25 de bărbaţi goi” au fost găsiţi „la etajul unui bar” situat în centrul oraşului, nu departe de comisariatul central din Bruxelles, a scris „La Derniere Heure”.

Unul dintre participanţi, membru al Parlamentului European, a încercat să fugă prin jgheabul de la acoperişul clădirii la sosirea poliţiei, dar a fost reţinut de o patrulă venită ca întăriri.

„Bărbatul avea sânge pe mâini, posibil să se fi rănit în timp ce fugea”, au anunțat autoritățile belgiene, care l-au identificat pe fugar doar cu iniţialele, S.J., născut în 1961.

Potrivit Parchetului din Bruxelles, aproximativ 20 de persoane au fost sancţionate în total. În afară de eurodeputat, în grupul de bărbaţi se aflau şi doi diplomaţi.

Jozsef Szajer a mai anunţat, de asemenea, că a demisionat din Parlamentul European şi că se retrage din viaţa politică.

×
Subiecte în articol: eurodeputat ungar zburat din PE