x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Informaţia care l-ar fi compromis pe Hitler în ochii naziştilor. Ce a dezvăluit o analiză ADN

Informaţia care l-ar fi compromis pe Hitler în ochii naziştilor. Ce a dezvăluit o analiză ADN

07 Apr 2014   •   13:25
Informaţia care l-ar fi compromis pe Hitler în ochii naziştilor. Ce a dezvăluit o analiză ADN

Eva Braun, iubita lui Hitler timp de mulţi ani şi soţia sa timp de o zi, înainte ca cei doi să se sinucidă, ar fi avut strămoşi evrei, a arătat o analiză ADN efectuată pe mai multe fire din părul acesteia, o informaţie care l-ar fi compromis pe liderul nazist în ochii simpatizanţilor săi.

Hitler a ţinut secretă relaţia lui cu Eva Braun, considerând că pentru imaginea sa este mai bine să pară preocupat doar de soarta ţării. Când a început relaţia cu Braun, care avea atunci 17 ani, Hitler i-a ordonat secretarului său Martin Bormann să investigheze trecutul şi descendenţa femeii, pentru a se asigura că este "ariană".

Eva Braun provenea dintr-o familie catolică, ea însăşi mergând la un liceu catolic, astfel că descendenţa ei nu s-a dovedit a fi o problemă.

O analiză realizată pe firele de păr ale Evei Braun în cadrul emisiunii "Dead Famous DNA" realizată de televiziunea britanică Channel 4, însă, a arătat că Braun avea strămoşi evrei de rit aşkenaz.

Părul a provenit dintr-o perie de păr care a aparţinut Evei Braun, luată din buncărul în care ea şi Hitler s-au sinucis în aprilie 1945.

Peria a fost "confiscată" de căpitanul american Paul Baer, care a avut paza bunărului în sarcină, în vara anului 1945. Peria a fost autentificată de experţi, iar Baer are fotografii care dovedesc prezenţa lui în budoarul Evei Braun, la scurt timp după moartea acesteia.

Experţii emisiunii "Dead Famous DNA" au analizat ADN-ul mitocondrial din părul Evei Braun, ADN care se transmite de la mamă la fiică. Analiza a arătat că Eva Braun avea gene specifice evreilor de rit aşkenaz.

"În secolul XIX, mulţi evrei de rit aşkenaz din Germania s-au convertit la catolicism. Cel mai probabil Eva Braun nu ştia că a avut strămoşi evrei şi, în ciuda investigaţiilor efectuate de Martin Borman, nu a ştiut nici Hitler", spune unul dintre reprezentanţii emisiunii.

Potrivit legilor adoptate în 1935 de către regimul nazist, erau catalogaţi evrei chiar şi persoanele care nu practicau religia mozaică, dar care aveau bunici evrei. Evreii au fost treptat înlăturaţi din funcţiile publice, în anii care au urmat, în timpul războiului luându-se decizia exterminării lor.

Braun, care lucra ca asistenta fotografului oficial al lui Hitler, a devenit iubita acestuia în 1932, când avea 17 ani.

Cuplul Braun - Hitler s-a căsătorit în noaptea dintre 28 şi 29 aprilie 1945, când buncărul în care liderul nazist se ascundea era pe cale să fie cucerit de trupele ruse. Pe 30 aprilie Braun s-a sinucis înghiţind otravă, iar Hitler s-a împuşcat în tâmpla dreaptă. Trupurile celor doi au fost arse.

Experţii emisiunii "Dead Famous DNA" au plătit 2.000 de dolari pentru a achiziţiona părul Evei Braun. Aceştia au plătit şi 3.000 de lire sterline pentru fire de păr despre care se credea că ar fi aparţinut lui Hitler, însă acestea s-au dovedit a fi false.

×
Subiecte în articol: adolf hitler eva braun evrei rit askenaz