x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Execuții în masă ordonate de Kim

Execuții în masă ordonate de Kim

de Şerban Mihăilă    |    22 Sep 2017   •   19:30
Execuții în masă ordonate de Kim

O fostă membră a clasei privilegiate nord-coreene, care a reușit să fugă din țară, a oferit una dintre rarele relatări despre regimul de teroare instaurat de dictatorul Kim Jong-un, precum și despre cruzimea dementă a liderului de la Phenian. Tânăra s-a hotărât să scape din statul-lagăr, după ce a fost obligată să asiste la execuții publice și a văzut cum colegele sale de școală au fost forțate să devină sclave sexuale.

 

Prezentată drept Hee Yeon Lim, din rațiuni de securitate, o tânără de 26 de ani din clasa privilegiată nord-coreeană, care a reușit să fugă din țară, a făcut mărturisiri incredibile despre regimul de teroare instaurat de dictatorul Kim Jong-un. Fiica unui general nord-coreean, Lim s-a bucurat permanent de tratament preferențial: locuia într-o casă oferită de stat și era dusă zilnic la școală de șofer. Cu toate acestea, tânăra s-a hotărât să fugă din țară, alături de mama și fratele său, după ce a fost obligată să asiste la execuții publice și și-a văzut colegele forțate să devină sclave sexuale, scrie site-ul britanic „Express”. Încă de mică, Lim a fost învățată să nu pună la îndoială deciziile și personalitatea lui Kim Jong-il, tatăl actualului lider. Mai târziu, ea a fost instruită să-și expună public  venerația față de regimul de la Phenian și să-l considere un zeu pe Kim Jong-un. „În pofida privilegiilor noastre, ne era frică. Am văzut lucruri îngrozitoare”, a spus tânăra, din locația secretă în care se află în Coreea de Sud. Lim a relatat că, la scurt timp după ce Kim Jong-un a preluat puterea, a fost obligată să asiste la execuția a 11 muzicieni, acuzați că ar fi făcut un film porno. Alături de alte 10.000 de persoane, Lim și colegii săi de școală au fost duși în curtea Academiei Militare din Phenian, unde au văzut cum muzicienii, legați de tunuri antiaeriene, au fost pur și simplu pulverizați de exploziile proiectilelor.  Sângele și bucățile de cadavre care zburau peste tot aveau să-i marcheze apoi toată viața. Lim a mai povestit că autoritățile au venit la școala ei și au ales cele mai frumoase colege, pe care le-au trimis ca sclave sexuale, la numeroasele locații deținute de Kim Jong-un în Phenian.  

Kim Jong-un amenință cu războiul, pentru că se simte încolțit și nu mai are scăpare. Se teme că regimul său va dispărea și nu are unde să se ducă”, a spus Lim.

Transfuga nord-coreeană l-a descris pe Kim Jong-un drept un lider paranoic, dispus să-și ucidă chiar și familia pentru a se menține la putere.

×