x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la Istanbul, lângă o stație de metrou; cel puţin 6 răniţi

Explozie la Istanbul, lângă o stație de metrou; cel puţin 6 răniţi

01 Dec 2015   •   19:14
Explozie la Istanbul, lângă o stație de metrou; cel puţin 6 răniţi

O explozie a avut loc marţi după-amiază în apropierea unei staţii de metrou din Istanbul, în districtul Bayrampasa, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin şase persoane, a informat postul de televiziune turc NTV, potrivit AFP.

Traficul a fost întrerupt pe întreaga reţea de metrou. Potrivit surselor citate de mass-media turce se pare că explozia ar fi avyt loc la un transformator electric, dar în egală măsură ar putea fi vorba şi despre o bombă.

Posturile de televiziune turce au difuzat imagini cu numeroase ambulanţe sosind la faţa locului şi cu pasagerii din staţia de metrou care se îndepărtau de locul exploziei alergând.

"Un zgomot care pare a fi de la o explozie a fost raportat la staţia de metrou din Bayrampasa şi a provocat întreruperea traficului. Originea acestui zgomot nu este cunoscută", a precizat municipalitatea Istanbulului într-o scurtă declaraţie.

"O explozie s-a produs în apropiere de Kadife. Un cetăţean a fost uşor rănit. cauza acestei explozii nu este clară. Analizăm toate ipotezele", a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, citat de agenţia Anadolu.

Turcia a fost recent vizată de cel mai sângeros atentat din istoria sa, care s-a soldat cu 103 morţi pe 10 octombrie în zona gării centrale din Ankara. Guvernul turc a atribuit acest atac grupării Statul Islamic.

Ulterior, surse oficiale afirmau că explozia a fost cauzată de un scurt-circuit la un transformator de înaltă tensiune, însă primarul districtual, Atilla Aydiner, a precizat că explozia a fost provocată de o bombă artizanală.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: istanbul explozie metrou statie de metrou