x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei - 18 august 2004

EXTERNE/Stirile zilei - 18 august 2004

18 Aug 2004   •   00:00
INUNDATII. Doua cartiere din Istanbul au fost, practic, izolate de restul orasului din cauza inundatiilor provocate de ploile abundente din ultimele zile. Nivelul apei era ieri de doi metri, fortand oamenii sa urce pe acoperisuri si sa astepte acolo ajutorul echipelor de interventie. Peste 2.500 de apartamente din Istanbul au fost inundate, iar meteorologii au anuntat ca ploile abundente vor con-tinua pana joi dimineata. (Irina Cristea)

"TATA SCHRODER". Cancelarul german Gerhard Schröder si sotia sa, Doris, au adoptat o micuta rusoaica, in varsta de trei ani, transmite BBC. Fetita, pe nume Victoria, provine dintr-un orfelinat din Sankt Petersburg, oras unde isi are sediul o organizatie caritabila in care este implicata si sotia cancelarului. Schröder s-a aratat de multe ori ingrijorat de situatia orfanilor din Rusia. Presa germana pune aceasta adoptie in contul prieteniei dintre cancelar si presedintele rus Vladimir Putin. (Irina Cristea)

EXPLOZII. Cel putin cinci persoane au fost ucise ieri si 30 ranite intr-o serie de explozii in centrul Bagdadului. Potrivit autoritatilor irakiene, doua obuze au fost lansate in imediata apropiere a unui comisariat de politie si a unei moschei. Politia locala a blocat toate caile de acces in zona in care s-au inregistrat exploziile. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe