x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

18 Mar 2004   •   00:00
Moldova ne critica la Strasbourg

Liderul grupului parlamentar al comunistilor din guvernul de la Chisinau, Victor Stepaniuc, si presedintele Comisiei juridice din Parlamentul moldovean, Maria Postoico, au cerut Consiliului Europei sa ia atitudine fata de situatia presei si cea a spitalelor din Romania. In documentul depus la Strasbourg, politicienii comunisti sustin ca unii ziaristi romani sunt supusi presiunilor si sunt tratati in mod violent, iar situatia precara a maternitatilor este "extrem de favorabila pentru traficul de organe". (Ana Ilie)

Verheugen ne avertizeaza iar

Comisarul european pentru extindere, Günther Verheugen, a avertizat Romania si Bulgaria ca vor pierde aderarea la Uniunea Europeana in 2007 daca nu vor reforma cum trebuie sistemul legal. Potrivit agentiei bulgare BGNES, declaratiile au fost facute de Verheugen la Bruxelles. Comisarul a mai spus ca demnitarii europeni nu vor ca legislatia celor doua state candidate sa fie perfecta, ci sa intruneasca cerintele Uniunii. (Lavinia Tudoran)

Ciocniri violente intre sarbi si albanezi

Cel putin sapte persoane au fost ucise si 250 ranite in violentele izbucnite cu o forta surprinzatoare intre sarbii si albanezii din orasul Mitrovita, din Kosovo. Cel putin 11 soldati francezi din trupele Kfor au fost raniti in incercarea de a dispersa cele doua tabere cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Violentele au izbucnit atunci cand trei copii albanezi s-au inecat, potrivit unor voci, incercand sa scape de urmaritori sarbi. Cu o zi inainte, un sarb de 18 ani a fost impuscat dintr-o masina, in centrul provinciei Kosovo.(Ana Ilie)

Castro vrea la Muntele Athos

Liderul cubanez Fidel Castro vrea cu orice pretsa ajunga in mai la Muntele Athos, loc de pelerinaj al ortodoxiei interzis femeilor. Potrivit Mediafax, Castro si-ar fi exprimat aceasta dorinta cand l-a intalnit pe arhiepiscopul Athenagoras, liderul ortodox pentru Panama, America Centrala, Mexic, Caraibe, Columbia si Venezuela. In plus, chiar patriarhul Bartolomeu l-ar fi invitat pe Castro la Muntele Athos, in timpul vizitei pe care a facut-o in Cuba in ianuarie. Problema este ca Fidel Castro are restrictie de vizite in statele Uniunii Europene. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe