x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI are în desfăşurare peste 2000 de anchete privind terorişti potenţiali sau suspecţi

FBI are în desfăşurare peste 2000 de anchete privind terorişti potenţiali sau suspecţi

17 Mai 2018   •   11:10
FBI are în desfăşurare peste 2000 de anchete privind terorişti potenţiali sau suspecţi

Poliţia federală americană FBI are în desfăşurare cel puţin 1000 de anchete privind presupuşi militanţi de tipul "lup singuratic" şi alte 1000 privind aşa-zişi "terorişti interni", a declarat într-o audiere în Congres directorul agenţiei, Christopher Wray, informează joi agenţia Reuters. 

Cele 1000 de anchete privind presupuşi "lupi singuratici" au în vedere toate cele 50 de state ale SUA şi nu sunt luate în calcul în acest sens anchetele cu privire la Al-Qaida, Statul Islamic sau terorismul intern, a menţionat directorul FBI. 

Potrivit lui Wray, "lupii singuratici" sunt în momentul de faţă "prioritatea numărul unu" a eforturilor antiteroriste ale FBI. Aceştia sunt greu de depistat şi pentru că "aleg ţinte care le sunt la îndemână şi folosesc arme care le sunt la îndemână - dispozitive explozive improvizate, maşini cuţite, puşti", a explicat directorul FBI. 

FBI încearcă să determine care sunt semnalele că indivizii radicalizaţi ar putea avea în vedere să treacă la acţiune, a menţionat Christopher Wray. 

Un alt oficial din sfera securităţii i-a prezentat pe "lupii singuratici" drept indivizi care de multe ori ajung să se radicalizeze pe internet sau alte social media. Potrivit acestuia, din cealaltă categorie, cea a "teroriştilor interni", fac parte extremişti de dreapta, militanţi violenţi pentru drepturile animalelor sau împotriva avortului, precum şi militanţi afro-americani sau de stânga. 

În momentul de faţă în statisticile FBI există o "suprapunere" între numărul anchetelor privind cazuri de "lupi singuratici" şi cele legate de mişcarea Statul Islamic, a mai notat responsabilul citat sub acoperirea anonimatului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: FBI anchete teroristi