x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI redeschide investigaţia în cazul adresei private de e-mail folosite de Hillary Clinton la Departamentul de Stat

FBI redeschide investigaţia în cazul adresei private de e-mail folosite de Hillary Clinton la Departamentul de Stat

28 Oct 2016   •   23:05
FBI redeschide investigaţia în cazul adresei private de e-mail folosite de Hillary Clinton la Departamentul de Stat

Biroul Federal de Investigaţii american (FBI) a anunţat vineri că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigaţiei privind folosirea de către candidata Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituţiei, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Cei însărcinaţi cu ancheta 'au descoperit existenţa unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigaţie', a indicat directorul FBI, James Comey, într-o scrisoare adresată Congresului.

'Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conţin informaţii clasificate şi să evalueze importanţa lor pentru investigaţie', a adăugat responsabilul american.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiţiei a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz. Însă James Comey i-a reproşat atunci fostei şefe a diplomaţiei că prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat într-un mod 'extrem de neglijent'.

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicaţiile oficiale prin faptul că aşa este mai practic şi mai simplu. Ea a mai susţinut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat şi că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: fbi hillary clinton departamentul de stat