x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI trimite experţi în Etiopia pentru a ancheta cu privire la atacul comis la un miting de susţinere a premierului

FBI trimite experţi în Etiopia pentru a ancheta cu privire la atacul comis la un miting de susţinere a premierului

25 Iun 2018   •   21:30
FBI trimite experţi în Etiopia pentru a ancheta cu privire la atacul comis la un miting de susţinere a premierului

Poliţia federală americană (FBI) va ajuta autorităţile etiopiene în ancheta cu privire la atacul cu grenadă comis sâmbătă în timpul unui miting de susţinere a premierului etiopian Abiy Ahmed, soldat cu doi morţi, a anunţat luni radio-televiziunea publică Fana, relatează AFP. 

"Guvernul american a declarat că va trimite experţi FBI să investigheze în legătură cu explozia produsă sâmbătă la un miting de susţinere a programului de reforme al premierului Abiy Ahmed", a anunţat Fana pe site-ul său. 

Un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA din Etiopia a confirmat informaţia. 

Luni, un fotograf AFP a văzut patru persoane ce nu păreau a fi etiopieni inspectând locul exploziei şi o maşină a ambasadei SUA parcată la câţiva metri distanţă. 

Explozia s-a produs sâmbătă imediat după ce premierul Abiy Ahmed şi-a încheiat discursul în faţa a zeci de mii de persoane reunite în Piaţa Meskel din centrul capitalei Addis Abeba. Două persoane au fost ucise şi mai mult de 150 au fost rănite în explozie şi în busculada ce a urmat. 

Şeful executivului etiopian a părăsit nevătămat locul incidentului. Acesta a fost primul discurs public al premierului Abiy Ahmed la Addis Abeba după nominalizarea sa, în luna aprilie. 

Nicio grupare nu a revendicat până acum atentatul. 

Potrivit Fana, 30 de persoane bănuite de implicare în atac au fost arestate, precum şi oficiali ai poliţiei. 

De la preluarea mandatului în aprilie, după mai mult de doi ani de proteste antiguvernamentale care au condus la plecarea predecesorului său, Hailemariam Desalegn, Abiy Ahmed, 42 de ani, a lansat schimbări majore. El a ordonat eliberarea unor oponenţi, a pus capăt stării de urgenţă, a făcut o remaniere importantă în rândul oficialilor din domeniul securităţii, a lansat un amplu program de liberalizare a economiei şi a decis să pună capăt litigiului cu Eritreea.AGERPRES

×
Subiecte în articol: fbi