x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Feribot naufragiat în largul coastelor Coreei de Sud: cel puţin doi morţi, 290 de dispăruţi

Feribot naufragiat în largul coastelor Coreei de Sud: cel puţin doi morţi, 290 de dispăruţi

16 Apr 2014   •   08:07
Feribot naufragiat în largul coastelor Coreei de Sud: cel puţin doi morţi, 290 de dispăruţi
UPDATE 10:50 - Un feribot care transporta peste 470 de persoane, majoritatea liceeni, a naufragiat miercuri în largul coastelor de sud-est ale Coreii de Sud, doi pasageri pierzându-şi viaţa şi circa 290 fiind daţi dispăruţi, relatează agenţia Yonhap.

Autorităţile sud-coreene anunţaseră salvarea a 368 de pasageri, dintre care 13 răniţi, dar ulterior, la cinci ore după producerea accidentului, au precizat că numărul celor salvaţi este de numai 180. De asemenea, bilanţul victimelor ar putea creşte, întrucât se pare că există oameni prinşi în corpul epavei. Cei salvaţi şi-au pus vestele de salvare şi au sărit în apă după ce comandantul a ordonat abandonarea navei.

Ambarcaţiunea a plecat marţi seară din portul Incheon (vest) şi se îndrepta către insula turistică Jeju (sud). La bordul navei se aflau 477 de persoane, dintre care 325 liceeni aflaţi într-o călătorie şcolară. Feribotul a transmis semnalul de pericol la ora locală 8:58, când se afla la circa 20 de kilometri de insula Byeongpoong.

La operaţiunea de salvare participă Garda de Coastă, nave militare şi elicoptere. Dintre cele două persoane decedate, una este o femeie în vârstă de 27 de ani, ce făcea parte din echipaj, iar cealaltă a încetat din viaţă după ce a fost salvată.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza naufragiului, dar o ipoteză este coliziunea cu o stâncă ori cu o altă navă, întrucât unii dintre pasagerii salvaţi au declarat că au auzit un zgomot puternic, după care nava a început să ia apă. Imaginile televizate arată feribotul scufundându-se înclinat pe o parte.

UPDATE 08:23 -
Cel puţin doi pasageri ai unui feribot naufragiat miercuri în largul coastelor de sud-est ale Coreii de Sud au murit şi 368 de persoane au fost recuperate de echipele de salvare, au anunţat autorităţile sud-coreene, citate de AFP.

La bordul ambarcaţiunii, ce asigura asigura legătura între portul Incheon (vest) şi insula turistică Jeju (sud), se aflau 476 de persoane, dintre care 325 liceeni.

O fotografie prezentată de televiziunile locale arată feribotul înclinat într-un unghi de 45 de grade, în timp de într-o altă imagine el apare aproape complet scufundat, partea din spate fiind singura vizibilă deasupra apei.

Pasagerii salvaţi declară că au simţit un impact foarte puternic înainte ca nava să se oprească, iar apoi ea a început să se încline.

---------------------------------------------------

Nave ale pazei de coastă sud-coreene au fost trimise miercuri pentru salvarea celor peste 450 de persoane aflate la bordul unui feribot avariat în largul coastelor de sud ale ţării, au informat autorităţile, citate de AFP.

"Vasul ia apă şi este pe cale să se scufunde", a declarat la telefon un purtător de cuvânt al pazei de coastă, potrivit căruia "aproximativ 450 de persoane se află la bord şi avem în zonă nave ale pazei de coastă, vase comerciale, precum şi elicoptere implicate în operaţiunile de salvare", a precizat el.

Feribotul, care transporta în special elevi de liceu, asigura legătura între portul Incheon (vest) şi insula turistică Jeju (sud).

Circa 130 de pasageri au fost evacuaţi de pe feribotul care se află la 20 de kilometri de coastele meridionale, conform agenţiei Yonhap care citează responsabili ai operaţiunilor de salvare.

"Nava se balansează şi trebuie sa ne agăţăm de ceva ca să rămânem pe loc", a afirmat la telefon un pasager pentru canalul YTN news.

×
Subiecte în articol: naufragiu coreea de sud feribot elevi