x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Feribotul "Norman Atlantic", cu 466 de persoane la bord, A LUAT FOC! Supraviețuitoare: Puntea era așa de încinsă încât mi s-au topit tălpile pantofilor

Feribotul "Norman Atlantic", cu 466 de persoane la bord, A LUAT FOC! Supraviețuitoare: Puntea era așa de încinsă încât mi s-au topit tălpile pantofilor

28 Dec 2014   •   12:42
Update: 'Focul a  izbucnit in garaj, unde se aflau peste o suta de masini . Puntea de deasupra focului era asa de incinsa incat mi  s-au topit talpile pantofilor", povesteste o femeie salvata de pe vasul Norman Atlantic. Nava pluteste in deriva in largul coastei albaneze.

Comunicatul liniei de navigatie care opereaza nava Norman Atlantic precizeaza ca pozitia acesteia este la 35 mile nord de insula Corfu. Cifra oamenilor aflati la  bord este  422 pasageri si 56 membri ai echipajului. Proprietarul navei este  compania VISEMAR di NAVIGAZIONE.

Operaţiunea de salvare a celor 466 de persoane aflate pe feribotul italian care a luat foc duminică în timpul unei curse între Grecia şi Italia este îngreunată de marea agitată şi furtuna puternică, relatează DPA.

"Operaţiunea de salvare este una dintre cele mai complicate, din cauza mării agitate, ploii şi furtunii puternice", a declarat ministrul marinei comerciale din Grecia, Miltiade Varvisiotis. Vizibilitatea este slabă, ceea ce împiedică navele pazei de coastă să se apropie de vas, a adăugat acesta.

Marina militară italiană a trimis trei elicoptere iar paza de coastă italiană - două bărci pentru a ajuta la salvarea pasagerilor aflaţi pe feribotul cuprins de foc, scrie agenţia EFE. Elicopterele ar urma să lanseze plute de salvare pe mare.  Potrivit EFE, 150 de persoane au fost mutate deja în bărci de salvare. Restul pasagerilor aşteaptă pe punte să fie evacuaţi.

Cauzele declanşării incendiului nu sunt cunoscute. Nava a fost identificată ca fiind 'Norman Atlantic', sub pavilionul Italiei, aparţinând liniei de feribot elene ANEK. Ea plecase din portul grec Patras spre portul Ancona din Italia.

×