x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fetiţă de 10 ani, oprită de la un atentat sinucigaş. Copilul purta o centură cu explozibil

Fetiţă de 10 ani, oprită de la un atentat sinucigaş. Copilul purta o centură cu explozibil

30 Iul 2014   •   20:18
Fetiţă de 10 ani, oprită de la un atentat sinucigaş. Copilul purta o centură cu explozibil
Sursa foto: Fetiţă de 10 ani, oprită de la un atentat sinucigaş. Copilul purta o centură cu explozibil

Autorităţile din Nigeria au anunţat miercuri arestarea unei fetiţe de 10 ani care purta o centură de explozibili, în localitatea Katsina din nordul ţării. Anunţul survine într-un context în care în imediata apropiere, în oraşul Kano, au avut loc în decurs de o săptămână nu mai puţin de patru atentate sinucigaşe comise de femei, relatează AFP.

"Forţele de ordine au arestat marţi, 29 iulie, trei presupuşi membri ai grupării Boko Haram, între care o fetiţă de 10 ani care purta o centură de explozibili", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mike Omeri, într-un comunicat oficial. Responsabilul guvernamental a anunţat anterior că şase persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş la Kano, comis de o femeie-kamikaze.

Citește și Noile profeții ale lui Nostradamus. Ce spun desenele din „Cartea pierdută”?


"În jurul orei 14.30 (15.30 GMT), o altă femeie kamikaze s-a aruncat în aer cu un dispozitiv exploziv improvizat, la Şcoala politehnică din Kano. Şase persoane au murit", a menţionat Omeri. Martori au indicat pentru France Presse că autoarea atentatului s-a infiltrat în mijlocul unui grup de studenţi adunaţi la un avizier în campusul facultăţii şi că a avut loc "o explozie enormă".

Kano a fost în ultima vreme ţinta mai multor asemenea atacuri din partea Boko Haram, grup islamist înarmat care vizează crearea unui stat islamic în nord-estul Nigeriei.

×