x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fetițe de 10 și 11 ani, însărcinate, descoperite în Argentina

Fetițe de 10 și 11 ani, însărcinate, descoperite în Argentina

13 Aug 2017   •   10:27
Fetițe de 10 și 11 ani, însărcinate, descoperite în Argentina

O fetiţă de 11 ani purtând o sarcină destul de avansată a fost descoperită în Argentina, la nici două zile după un caz similar, care a bulversat mass-media din această ţară, relatează AFP. 

Fetiţa, însărcinată în 25 de săptămâni (aproape şase luni), a fost spitalizată în oraşul Tunuyan, din provincia Mendoza (vestul ţării), notează mass-media locale. Potrivit surse ale poliţiei, tatăl său vitreg este bănuit că a violat-o. 

Cu două zile înainte, o altă fetiţă de 10 ani a fost spitalizată, deoarece se plângea de dureri abdominale. Medicii de la spitalul din Mendoza au descoperit că fetiţa este însărcinată în 32 de săptămâni (opt luni). 

După interogarea fetiţei, procuroarea care se ocupă de dosar, Cecilia Bignert, a cerut vineri arestarea unchiului fetiţei în vârstă de 23 de ani. Bărbatul, care ar putea fi închis pentru "abuz sexual agravat", va fi supus unor teste de paternitate. 

Avortul este interzis în Argentina, dar este autorizat în caz de viol. sau dacă este pusă în pericol viaţa mamei. 

Totuşi, Parchetul a decis că avortul în cazul fetiţei de 10 ani nu este posibil, ca urmare a stadiului avansat al sarcinii. Părinţii ei vor trebui să decidă dacă vor avea grijă de copil, sau îl vor da spre adopţie.AGERPRES

×
Subiecte în articol: fetita violata fetita insarcinata