x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiscul a lansat vânătoarea de falşi invalizi şi de pseudo-săraci în Italia

Fiscul a lansat vânătoarea de falşi invalizi şi de pseudo-săraci în Italia

de Marina Constantinoiu    |    07 Aug 2012   •   14:32

Declarat orb 100% inca din 2005, dl. X a fost surprins in localitatea Tolmezzo in momentul in care taia niste lemne, pentru a se pregati de iarna. Este doar unul dintre cei 1.565 de falsi invalizi italieni care au fost demascati din ianuarie 2012 pana in prezent si care, impreuna cu alti 1.844 de pseudo-saraci, au vaduvit Fiscul italian de 60 de milioane de euro, relateaza 7sur7.be.

Un alt "orb' se plimba prin Pisa fara baston si fara caine. La Pieve Santo Stefano, un barbat declarat oficial bolnav umbla prin paduri dupa trufe, impreuna cu un caine special antrenat. In provincia Salerno, in apropiere de Neapole, un barbat a fost arestat in timp ce ridica pensia unei femei moarte din 2003.

In total, Garda Financiara din Italia a descoperit si denuntat, in primele sapte luni ale anului 2012, peste 3.400 de falsi invalizi si falsi saraci, care incasau, in mod ilegal, pensii sau ajutoare financiare din partea statului italian.

Garda Financiara a mai denuntat 418 italieni rezidenti in strainatate, care incasau in mod ilegal pensii sociale destinate saracilor, in valoare de peste noua milioane de euro. Aceste sume vor fi recuperate de stat, pe baza activitatii nucleului special de la Garda Financiara, care a inceput sa controleze, din ianuarie 2012, toate pensiile de boala, de invaliditate, somaj, maternitate si bursele de studiu solicitate de cetatenii italieni. Agentii Fiscului italian au mai denuntat, pentru complicitate la frauda, medicii care au eliberat certificatele pentru acesti falsi invalizi.

In contextul programului de austeritate, Guvernul italian condus de Mario Monti a decis in ultimele luni aceste masuri speciale de control, in intreaga Peninsula, in cadrul luptei impotriva evaziunii fiscale din Italia, una dintre cele mai ridicate din lume, reprezentand 18% din PIB italian, dupa estimarile Curtii de Conturi de la Roma.(marina.constantinoiu@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: italia pensie fisc