x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul lui ben Laden face apel, în versuri, la distrugerea SUA şi a Marii Britanii

Fiul lui ben Laden face apel, în versuri, la distrugerea SUA şi a Marii Britanii

de Veronica Micu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Fiul lui ben Laden face apel, în versuri, la distrugerea SUA şi a Marii Britanii

11:15 • Hamza ben Laden, fiul în vârstă de 16 ani al liderului al-Qaida, moşteneşte ideologia islamistă a tatălui său, expusă într-o poezie în care face apel la distrugerea Marii Britanii şi a Statelor Unite, relatează ediţia electronică a cotidianul The Sun.

Hamza ben Laden, fiul în vârstă de 16 ani al liderului al-Qaida, moşteneşte ideologia islamistă a tatălui său, expusă într-o poezie în care face apel la distrugerea Marii Britanii şi a Statelor Unite, relatează ediţia electronică a cotidianul The Sun.


POEZIA. Hamza, poreclit deja "prinţul terorii", îndeamnă la distrugerea aliaţilor Statelor Unite. "Acceleraţi distrugerea Americii, Marii Britanii, Franţei şi Danemarcei", menţionează unul din versurile poeziei compuse de fiul liderului al-Qaida. "Doamne, recompensează-i pe luptătorii care lovesc infidelii şi defectorii. Doamne, călăuzeşte tinerii naţiunii islamice şi ajută-i în planurile lor de luptă", continuă el. "Doamne, fii mulţumit de cei care vor să lupte pentru jihad şi orbeşte-i pe cei care îi supraveghează şi care vor să îi captureze", adaugă Hamza. Versurile, scrise de cel mai mic din cei 18 copii ai lui Osama ben Laden, au fost postate pe un site extremist cu ocazia comemorării a trei ani de la atentatele comise la 7 iulie, la Londra, soldate cu 52 de morţi. Poezia, recitată, probabil, chiar de Hamza ben Laden, este însoţită de o scurtă înregistrare video care prezintă imagini mai vechi cu tatăl său. Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a condamnat versurile, calificând membrii reţelei al-Qaida drept "ucigaşi în masă".

×
Subiecte în articol: externe