x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorii Facebook și Twitter audiați în Senatul SUA

Fondatorii Facebook și Twitter audiați în Senatul SUA

18 Noi 2020   •   10:40
Fondatorii Facebook și Twitter audiați în Senatul SUA

Audierile fondatorilor principalelor două rețele de socializare au fost audiați cu privire la influența pe care aceste platforme asupra politicii. Democrații ar vrea reguli mai stricte pentru Facebook și Twitter, în timp ce republicanii se consideră discriminați, transmite AFP.

Jack Dorsey - Twitter şi Mark Zuckerberg - Facebook au fost interpelați în Senat, pentru a doua oară în ultima lună. Aceștia consideră corecte măsurile pe care le-au luat pe rețelele sociale pentru combaterea dezinformării. 

Noile reguli le-au permis acestora să atragă atenția și să limiteze multe dintre mesajele președintelui Donald Trump. El este urmărit pe Twitter de 89 de milioane de persoane și acuză fraude electorale. Sub unele postări au fost afișate mesaje precum "această afirmaţie despre fraude electorale este contestată".
"Regulile noastre nu sunt bazate pe vreo ideologie. Credem în imparţialitate şi aplicăm echitabil regulile Twitter", a declarat Jack Dorsey.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Lindsey Graham, a organizat această interpelare și le reproșează site-urilor că au limitat distribuirea articolelor din cotidianul New York Post, care arătau, cu două săptămâni înainte de alegeri, că viitorul președinte, Joe Biden, ar fi implicat într-un caz de corupție.

"Nu lăsăm niciodată guvernul să reglementeze ce scrie presa, dar permitem unor companii private, devenite de fapt forumuri publice, să reglementeze cuvântul. Nu mai vreau să vă deleg aceste decizii, la fel cum nu vreau să vă las să votaţi în locul meu", a declarat și senatorul republican John Cornyn.

Senatorii republicani şi democraţi au ajuns la un acord pentru modificarea Secțiunii 230 din 'Communications Decency Act', care împiedică acţiunile în justiţie în legătură cu conţinutul publicat de terţi pe platformele sociale.

Și cei doi șefi ai Facebook și Twitter consideră că sunt necesare schimbări ale acestei legi, care le-a oferit imunitate juridică și le-a permis să-și construiască uriașele rețele de socializare.

"Provocările cu care ne confruntăm sunt mai mari decât ale oricărei alte platforme. Este vorba de a găsi un echilibru pentru a proteja libertatea de expresie, securitatea publică şi viaţa privată. Prin urmare, consider că am putea beneficia de orientări mai clare din partea aleşilor politici", a declarat Zuckerberg.

 

×
Subiecte în articol: facebook twitter sua