x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul Facebook se confruntă cu probleme care par să-l depășească

Fondatorul Facebook se confruntă cu probleme care par să-l depășească

19 Mar 2018   •   14:45
Fondatorul Facebook se confruntă cu probleme care par să-l depășească

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este presat să apară personal în fața investigatorilor care anchetează implicarea rețelei sociale în alegerile din SUA, scrie BBC.

Facebook este acuzată că nu reușește să informeze utilizatorii despre modul în care informațiile lor au fost obținute de Cambridge Analytica, o companie despre care se spune că a fost implicată în campania electorală a lui Donald Trump din 2016.

Într-un comunicat al Facebook de vineri se spune că accesul Cambridge Analytica ar fi fost blocat după ce s-a constatat că firma din Londra nu a șter bazele de date obținute prim metode care contravin politicilor rețelei de socializare.

Atât Cambridge Analytica cât și Facebook neagă orice act ilegal.

Îm ciuda promisiunii făcute că își va ”repara”  firma, Mark Zuckerberg a reușit să evite să interacționeze cu numărul în creștere al criticilor platformei în schimb și-a trimis avocații să îl reprezinte la  diverse comisii.

Zuckerberg a preferat să facă anumite remarci în zona sigură a blogului său sau a unor mesaje video publicate pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg