x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul lider catalan în exil trebuie să se prezinte săptămânal la poliția din Berlin

Fostul lider catalan în exil trebuie să se prezinte săptămânal la poliția din Berlin

09 Apr 2018   •   17:27
Fostul lider catalan în exil trebuie să se prezinte săptămânal la poliția din Berlin

Fostul lider catalan în exil, Carles Puigdemont, a obţinut o destindere a condiţiilor de detenţie în Germania, în aşteptarea soluţionării cererii de extrădare către Spania, au anunţat luni reprezentanţi din domeniul justiţiei, informează dpa. 

Lui Puigdemont i s-a cerut să se prezinte săptămânal la poliţia din Berlin, nu în oraşul Neumünster (nord, landul Schleswig-Holstein). O purtătoare de cuvânt pentru tribunalul superior din acest land a declarat luni că această moţiune a fost aprobată. 

Sâmbătă, Puigdemont a declarat că ar vrea să locuiască la Berlin până la finalizarea procedurilor de extrădare. Fostul lider caalan a fost eliberat vineri din închisoare la Neumünster, oraş situat la circa 270 de kilometri de Berlin. Deşi este liber să călătorească pe tot teritoriul Germaniei, Puigdemont nu are voie să părăsească această ţară. 

Între timp, preşedintele Parlamentului regional catalan, Roger Torrent (ERC, stânga republicană separatistă) a semnat luni decretul prin care convoacă legislativul regional pentru a dezbate, la 13 aprilie, candidatura separatistului Jordi Sánchez - aflat în arest preventiv - la preşedinţia executivului provinciei spaniole. 

Sánchez, inculpat pentru răzvrătire, va trebui să ceară un permis judiciar pentru a se putea prezenta în persoană la dezbaterea şi la votul din legislativul catalan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: berlin exil Carles Puigdemont extradare