x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul star al fotbalului american O.J. Simpson ar putea fi eliberat condiționat

Fostul star al fotbalului american O.J. Simpson ar putea fi eliberat condiționat

20 Iul 2017   •   17:26
Fostul star al fotbalului american O.J. Simpson ar putea fi eliberat condiționat

Fostul star al fotbalului american O.J. Simpson, care se află de nouă ani în spatele gratiilor pentru un jaf armat comis în 2007, după ce în 1994 a fost inculpat pentru uciderea fostei soţii şi a prietenului femeii, dar fusese achitat, ar putea fi eliberat în curând, informează AFP. 

Fosta vedetă din NFL, în vârstă de 70 de ani, va fi audiat joi de Comisia de eliberări condiţionate din Carson City (Nevada), iar decizia ar putea fi comunicată pe loc sau într-un termen. 

O.J. Simpson, care şi-a încercat norocul şi ca actor, a fost găsit vinovat de 12 capete de acuzare între care jaf armat, agresiune şi răpire. El a fost condamnat în octombrie 2008 la o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 9 şi 33 de ani. 

În septembrie 2007, împreună cu cinci complici, Simpson a intrat într-un hotel din Las Vegas pentru a fura trofee sportive. Însă a susţinut în faţa oamenilor legii că a încercat să recupereze de fapt obiectele sale care îi fuseseră furate. Dar varianta sa nu a convins juriul din Las Vegas, care l-a trimis în închisoare. 

Născut la San Francisco pe 9 iulie 1947, el a devenit celebru în anii '70 graţie performanţelor sale la echipa Buffalo Bills. Personaj carismatic, el s-a bucurat de o imensă popularitate şi după retragerea din NFL în 1979, cochetând cu actoria. 

Dar pe 12 iunie 1994, fosta sa soţie Nicole Brown, cu care a fost căsătorit în perioada 1985-1992, a fost găsită moartă la Los Angeles într-o baltă de sânge, alături de prietenul său Ronald Goldman, şi el asasinat.

După un proces răsunător, un juriu din Los Angeles l-a achitat pe O.J. Simpson, stârnind un val de indignare. Dar achitarea sa pe parte penală nu a împiedicat tragerea sa la răspundere pe parte civilă în 1997. El a fost condamnat să plătească peste 33 milioane dolari familiilor celor doi, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. 
AGERPRES

×