x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Home EURO 2016. Drone de supraveghere suplimentare pentru poliţia franceză

EURO 2016. Drone de supraveghere suplimentare pentru poliţia franceză

25 Apr 2016   •   21:15
EURO 2016. Drone de supraveghere suplimentare pentru poliţia franceză

Prefectura de poliţie din Paris va fi dotată cu noi drone de supraveghere pentru a întări securitatea în perspectiva Campionatului European de fotbal 2016, care va începe în Franţa pe 10 iunie, au indicat luni pentru AFP surse concordante.

"De la ultrauşoare trecem la modelul superior, cu o tehnologie mai bună şi o durată de zbor mai importantă", a indicat o sursă poliţienească. "Avem deja mai multe drone mai uşoare, folosite mai ales la COP21", conferinţa ONU despre climă, organizată la sfârşitul anului trecut la Paris, a precizat această sursă.

Minidronele profesioniste cu care va fi înzestrată poliţia sunt destinate unor misiuni de supraveghere aeriană la altitudine joasă.

Securitatea stadioanelor şi fan-zonelor în timpul EURO 2016 este un subiect foarte important după atentatele de pe 13 noiembrie (130 de morţi), comise la Paris şi în apropierea Stade de France, în nordul capitalei, în timpul unui meci amical Franţa - Germania.

Autorităţile au înmulţit exerciţiile pentru a răspunde unor eventuale atacuri în timpul turneului final care se va desfăşura între 10 iunie şi 10 iulie, în mai multe mari oraşe, ca Bordeaux (sud-vest), Lille (nord) sau Marsilia (sud). Franţa aşteaptă circa 2 milioane de vizitatori cu ocazia competiţiei.

Guvernul francez a decis să prelungească până la sfârşitul lui iulie starea de urgenţă în vigoare după atentatele din noiembrie, pentru a acoperi durata EURO şi a ediţiei din acest an a Turului ciclist al Franţei.

Naţionala României o va întâlni pe cea a Franţei în meciul de deschidere a EURO 2016, pe 10 iunie, pe Stade de France.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: aplicatie euro 2016 drone la euro2016