x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța înregistrează un nivel record al numărului de șomeri

Franța înregistrează un nivel record al numărului de șomeri

27 Noi 2014   •   23:37
Franța înregistrează un nivel record al numărului de șomeri

Numărul francezilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a ajuns la 3.460.900 în octombrie, depăşind recordul din 1997, de 3,2 milioane, datele indicând încetinirea celei de-a doua economii din zona euro, transmite Reuters. Ministerul Muncii de la Paris a anunţat, joi, că numărul celor care nu aveau un loc de muncă a urcat luna trecută cu 28.400, o creştere de 5,85% comparativ cu octombrie 2013.

Guvernul francez a înrăutăţit estimările de creştere a economiei în acest an la 0,4%, de la un avans de 1% prognozat anterior.

Luna aceasta, Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee) a anunţat că a doua economie din zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări, de 0,3% în trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul al doilea. În schimb, Insee a revizuit în jos cifrele pentru trimestrul al doilea, când economia franceză a înregistrat o scădere de 0,1%, în loc de stagnare, cum s-a anunţat iniţial. Cifrele Insee arată că economia franceză a fost susţinută în vara acestui an de cheltuielile de consum ale gospodăriilor care au crescut cu 0,3% şi mai ales de cheltuielile administraţiei publice, care au urcat cu 0,8%. În schimb, investiţiile, atât cele publice, cât şi cele private, au scăzut cu 0,6%. Contribuţia comerţului exterior a fost una negativă, de minus 0,2 puncte.

×