x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe François Hollande neagă o înțelegere cu rușii în privința navelor Mistral

François Hollande neagă o înțelegere cu rușii în privința navelor Mistral

01 Aug 2015   •   15:03
François Hollande neagă o înțelegere cu rușii în privința navelor Mistral

Preşedintele francez François Hollande a dat asigurări vineri că 'deocamdată nu există un acord' între Franţa şi Rusia în dosarul navelor Mistral, a căror livrare a fost amânată de Paris sine die din cauza conflictului ucrainean.

'Sunt angajate discuţii. Voi lua o decizie în săptămânile următoare', a afirmat preşedintele Hollande, citat de AFP.

Presa rusă a relatat joi seara că Moscova şi Parisul au ajuns la un acord în dosarul Mistral şi că Rusia urmează să primească despăgubiri în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro.

De amintit că Franţa şi Rusia au semnat în iunie 2011 un contract prin care armata rusă a comandat două nave portelicopter Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro. Dar această înţelegere a căpătat o turnură politică odată cu criza din Ucraina, iar Franţa a decis în noiembrie anul trecut suspendarea vânzării celor două nave.

Ulterior, Parisul i-ar fi propus Moscovei să rezilieze oficial contractul şi să ramburseze cele 785 de milioane de euro încasate, dar partea rusă nu a fost de acord. În acest context, Franţa încearcă să găsească o cale de ajunge la o soluţie cu Rusia în acest dosar.

×